Ruim 23.000 bezoekers bezochten op 4, 5 en 6 mei 2012 het grote dierenevenement Animal Event in de Beekse Bergen te Hilvarenbeek. De enthousiaste bezoekers werden vergezeld door bijna 8.000 honden! De brede opzet van Animal Event, met alle organisaties van huisdieren, wildlife organisaties, maar ook dieren uit de veeteeltsector, sloeg aan. Dus konden de dierenliefhebbers dit jaar, naast katten, honden, knaagdieren en vogels ook varkens, kippen, schapen, geiten en runderen bewonderen. Hondentrainer Martin Gaus noemde Animal Event ‘het meest veelzijdige dierenevenement dat ik ooit heb meegemaakt’
Wij waren er alle drie dagen bij om ons ras te promoten.
Hieronder de 3 artikels die wij op onze website hadden geplaatst na elke dag.


 

   De aftrap is genomen

 

 

De eerste dag van Animal Event zit erop voor Boe4. Met een uitstekende rassenpresentatie van de Bouvier des Flandres is het visite kaartje van onze vereniging afgegeven.
Opvallend was dat nog niet voldoende bekend is dat er voor 1 ras meerdere rasverenigingen kunnen bestaan. Boe4 was dan ook een aangename verrassing voor de bouvierliefhebbers die langs de stand van Boe4 zijn gegaan. In de vroege morgen waren het Sandra (penningmeester) - Petra (commissie kynologie) en Karel die de stand hebben opgebouwd. Later voegde zich bij de stand enkele leden die de gezelligheid hadden gevonden en de dag verder hebben doorgebracht bij de stand.


                                       Tijd voor een koffiepauze tijdens de opbouw van de stand

Daarmee is de eerste dag gezellig en informatief doorgebracht.
Alle aanwezig in de stand van Boe4 waren zeer tevreden over het verloop van de dag.
Er is goede informatie gegeven en er zijn leuke gesprekken gevoerd.
Vroeger was de bouvier een zeer populaire hond en dan speelt er bij de stand een stukje nostalgie af.
Bezoekers met verhalen over de bouvier van vroeger en nu.
Ja er is veel veranderd in de wereld van de bouvier.
Morgen en zondag staan er weer andere Boe4 leden - bestuursleden en redactieleden achter de stand.
Elke dag is daardoor een andere dag voor Boe4 en de bezoekers.
Een bezoek aan de stand mag eigenlijk niet ontbreken.
Tot morgen of zondag??

Trots en vol lof over de dag is de eerste dag succesvol afgesloten voor Boe4.


 

 

   Dag 2

 

Vandaag waren Cennie & Tona (redactie), Marianne (redactie) en Anja (hoofdredactie en secretaris) degene die de Vereniging Boe4 vertegenwoordigde op het Animal Event in Hilvarenbeek. Wat ons verbaasde was, dat er al bezoekers aan het Event voor de poort stonden te wachten toen wij om half 10 aankwamen, terwijl alles pas om 10.00 uur open gaat. Die hadden er zin in en wij ook.
We vonden het erg leuk om leden van Boe4 te ontmoeten, het welbekende gezicht bij de naam, en om daar een praatje mee te maken. Ook leuk om verhalen van bouvierliefhebbers te horen over hun boefjes, die ze in het verleden hebben gehad of nog steeds hebben. Onze gezamenlijke liefde trekt toch altijd weer. Helaas was het wel een koude dag met ook nog een flinke bui, waardoor toch menig bezoeker richting huis vertrok, wat erg jammer was. Ook het rassendefilé viel nog net in het water, daardoor was er ook minder belangstelling. Al met al wij hebben een erg leuke dag gehad en het was een erg leuke ervaring om hier een keer aanwezig te zijn.

We zien uit naar de foto's en verhaaltjes die door bouvierliefhebbers aan ons beloofd zijn! (Psssssst ...... de eerste foto's zaten vanochtend al in m'n mailbox!)

De 3 boefjes Yesse, Yanina en Xayenna deden mee aan het Rassendefilé

Tijdens de rassenpresentatie werden er vragen gesteld. Yesse en Yanina lieten de ´high five´ zien.
Helaas was er geen publiek meer, want dit stond voor de bouvier om 16.20 uur op het programma

 

 

   Dag 3

 

Afgelopen zondag was de laatste dag alweer en dit keer was het Anton (voorzitter) en Elly (algemeen bestuurslid) om de stand te bemannen. Helaas was Peter ziek geworden waardoor we 2 bouviers zouden missen om het Rassendefilé goed te kunnen doen. Maar 2 telefoontjes waren voldoende om direct voor vervanging te kunnen zorgen voor de Bouviers. Sandra (Penningmeester) Petra (commissie kynologie) , Jolanda en Kirsten (leden) waren direct bereid  naar Beekse Bergen te komen om de opengevallen plaatsen op te vullen. De laatste dag was koud maar gelukkig wel droog, volgens de organisatie was het de drukste dag en Sandra die vrijdag had gestaan bevestigde dat ook. We mochten weer veel bezoekers welkom heten aan de stand.  De 3 dagen zijn voor Boe4 voorbij gevlogen en hebben leuke nieuwe contacten opgeleverd voor Boe4. Bouvierliefhebbers die Boe4 leerde kennen, maar ook met andere rasverenigingen waarbij contacten zijn gelegd om samenwerking te onderzoeken. Wij willen het Animal Event afsluiten op onze website  door iedereen te bedanken die wij tijdens de afgelopen dagen mochten ontmoeten. Inderdaad er is een tweede rasvereniging die het anders doet. Maar dat isBoe4 voor en door leden. Niet beter maar wel anders. Ok zoals veel gehoord ook beter maar dat zijn jullie woorden.  BEDANKT ALLEMAAL!!


Petra met Reagan in actie bij behendigheid


Nieuwe informatiefolder Animal Event 2012

           

Nog een paar dagen en het huisdierenevenement van Nederland vindt plaats in Beekse Bergen.
De verwachting is dat ruim 28000 bezoekers Animal Event zullen bezoeken
Boe4 zal daar 3 dagen lang informatie verstrekken aan bezoekers die de stand van Boe4 bezoeken.
Speciaal voor het evenement brengt Boe4 een informatiefolder in omloop waarin informatie over het ras is te lezen.
De stand van Boe4 is te vinden bij de Demonstratiepiste voor de hondenrassen. Wat kunnen bezoekers onder andere verwachten van Boe4 deze 3 dagen?

  • Rasinformatie over de bouvier des Flandres ( er zijn bouviers aanwezig bij de stand)
  • Deelname aan het Rassendefile
  • Herplaatsings en pupinformatie
  • Diverse oude nummers van het clubblad zijn verkrijgbaar
  • Uitgebreide informatie van de vereniging Boe4
  • Diverse informatie flyers (aangesloten fokkers, Ras specifiek Folreglement etc)

Alle 3 de dagen worden de medewerkers van Boe4 van de stand vervangen door andere medewerkers waarbij elke dag minimaal 1 bestuurslid en 1 redactielid aanwezig is bij de stand.

 

© 2024 Vereniging Boe4