Boe4 kalender in de brievenbus

Zonder aankondiging vooraf is bij alle huishoudens die bij ons lid zijn een bouvierkalender 2014 in de brievenbus gevallen. De bijgevoegde brief legt uit over het hoe en waarom van deze actie. Het is voor het eerst sinds jaren dat er een maandkalender in deze kwaliteit op de Nederlandse markt gebracht wordt van Nederlandse bodem. In de brief staat geschreven dat er een actie komt voor niet leden om alsnog een exemplaar te kunnen bemachtigen. Zodra hierover meer duidelijkheid is zullen we dat uiteraard hier op de website vermelden.  Mocht je nog twijfelen om lid te worden van Boe4 dan heb je alle reden om regelmatig onze website te bezoeken. In de brief staat aangegeven dat het aantal exemplaren wat voor deze actie beschikbaar komt, zeer beperkt is.


Oogonderzoek Bouviers

Het aangenomen verenigingsfokreglement op de ALV van 6 april 2013  heeft gevolgen voor alle fokkers die zijn aangesloten bij Boe4 en met de ouderdieren wenst te gaan fokken. Gebleken is dat er toch dicussie is ontstaan over het gebruiken van ouderdieren die niet geheel vrij zijn van oogaandoeningen. Het nieuwe verenigingsfokreglement is daar heel duidelijk in. De ouderdieren dienen geheel vrij te zijn van erfelijke aandoeningen die worden onderzocht volgens het standaard ECVO oogonderzoek.  Het aanvullende onderzoek met de Gonioscopy (L.Pectinatum abn) valt niet onder het standaard onderzoek, maar is verplicht eenmalig  te worden uitgevoerd voordat de ouderdieren worden ingezet voor de fokkerij. De uitslag van dit onderzoek dient voor registratie en onderzoek binnen ons ras. Bouviers die bij het standaard onderzoek dus vrij worden verklaart van aandoeningen zijn daardoor vrij van oogaandoeningen volgens het verenigingsfokreglement van Boe4. Nogmaals voor de duidelijkheid, het aanvullende onderzoek door middel van een Gonioscopy wordt niet gedaan als je een ECVO oogonderzoek laat doen bij je bouvier, ga je voor het eerst met je bouvier een ECVO oogonderzoek laten doen dan is het slim om dan direct het aanvullende oogonderzoek te laten doen i.v.m. de kosten. Oogonderzoek is verplicht voor alle bouviers  geboren na 13 maart 2010 die worden ingezet voor de fokkerij.


Bestuur stelt zich voor

Altijd al willen weten wie de mensen achter het bestuur van Boe4 zijn? Dan kun je nu klikken op de link links-bovenin waar bestuur staat. Alle 5 de bestuursleden stellen zich dan aan je voor. Tevens kun je de bestuursleden via deze pagina een persoonlijk bericht sturen.


 

Zoekfunctie op website

De website is flink aan het uitbreiden en daarom is er een krachtige zoekfunctie toegevoegd aan de website. Je kunt eenvoudig zoeken maar ook uitgebreid. Vul je bijvoorbeeld het woord ogen in op de zoek balk dan krijg je al direct de eerste 5 gevonden onderwerpen op de website te zien die het woord ogen in de pagina heeft staan. De zoekfunctie bevind zich rechtsboven aan de pagina en kan op elke pagina gebruikt worden.


Nieuwe service Fokkers Boe4

Boe4 heeft de rubriek aangesloten fokkers in een nieuw jasje gestoken.  Fokkers hebben vanaf vandaag donderdag 24 januari de mogelijkheid om kennismaking met belangstellende al op de website van Boe4 te laten plaats vinden door het maken van 1 eigen pagina. Ook kunnen belangstellende nu via Boe4 contact opnemen per email via het daarvoor speciale formulier van de aangesloten fokker. De uitbreiding van de servicepagina is voor aangesloten fokkers van Boe4 geheel kosteloos.


Meldpunt gezondheid gereed

Het meldpunt voor gezondheidsproblemen bij de bouvier is gereed.  Daarmee zetten wij als rasvereniging een belangrijke stap in de toekomst van de bouvier. Belangrijk omdat wij door de registratie van gezondheidsproblemen die voorkomen bij de bouvier vastleggen wat de feitelijke problemen binnen het ras zijn.  Boe4 erkent dat er problemen met de gezondheid binnen het ras aan het ontstaan zijn en hebben de rapporten van de Stichting Dier en Recht als leidraad aangehouden binnen het fokbeleid. Door het opstarten van registratie van ons ras willen wij het fokbeleid doelgericht ingaan vullen daar waar de problemen het grootste zijn of dreigen te worden. Iedereen die een probleem met de gezondheid krijgt of heeft met zijn/haar bouvier wordt gevraagd om dit via de website te melden in de rubriek meldpunt


 

Privacy Policy
© 2022 Vereniging Boe4  Cookiebeleid
­