Nieuwe folders 


Het was alweer een aantal jaren geleden dat de vereniging folders zijn vervangen. Tijd om de foldercollectie te vervangen en uit te breiden. Nieuw is de folder Ik zoek een asiel bouvier waarvan de inhoud mede tot stand is gekomen met medewerking  van de Koninklijke Hondenbescherming.  In deze folder staat informatie, tips en uitleg als er gedacht wordt aan het in huis nemen van een bouvier uit het asiel. De tweede folder is een update van een eerder verschenen folder over het ras Bouvier. Deze folder bevat informatie, tips en uitleg voor iedereen die de aanschaf van een bouvier overweegt. Op het Animal Event  zijn de nieuwe folders voor het eerst uitgegeven.


 Clubblad met nieuwe layout in omloop

Van A5 naar A4 ; van gedeeltelijk kleur naar volledige kleur uitgaven!
Na een periode van ruim 9 jaar heeft de redactie voor het jubileum jaar gekozen om naar een volledige kleuruitgave over te stappen en te kiezen voor een clubblad op A4 grootte. De afgelopen maanden is daarvoor  hard gewerkt achter de schermen om de omschakeling te kunnen uitvoeren.  De omschakeling van programma's, drukker en kleurinstellingen is wennen voor het redactie team, toch met het eerste exemplaar in omloop gebracht is begonnen met de nieuwe layout van het clubblad. Natuurlijk alles is nog niet perfect, maar net als het eerste clubblad in 2005 zullen de komende nummers verder worden geoptimaliseerd. Dan nog meer goed nieuws, in de uitnodiging van de Algemene ledenvergadering die in het blad is opgenomen staat geen contributie verhoging op de agenda. Zoals al bij de afsluiting van 2014 werd geschreven gaat het goed met Boe4 waardoor we dit 10e jaar van Boe4 een echt feestje kunnen vieren.


Stand van zaken ED leeftijd

Vanuit de Raad van Beheer is bericht gekomen op ons ingediende verzoek om de ED leeftijd waarop onderzoek mogelijk is te verlagen naar 12 maanden. De Raad van Beheer heeft in overleg met orthopedisch specialisten besloten om alle rasverenigingen te vragen of zij de leeftijd willen verlagen naar 12 maanden. De rassen waarvoor de HD op latere leeftijd is toegestaan zijn hiervan uitgesloten. De verwachting is dat voor ons ras vanaf 1 juni 2015 het ED onderzoek verlaagt kan worden naar 12 maanden.


Aantal bouvierpups op dieptepunt 

2014 staat in de boeken als een dieptepunt voor het aantal stambomen wat is afgegeven voor ons ras. Slechts 366 pups. Dat de populariteit van ons ras afgenomen is wisten we eigenlijk al, maar we dachten eigenlijk dat we in 2012 het dieptepunt hadden bereikt doordat we in 2013 een kleine toename zagen. Natuurlijk ook de oorzaken onderzoeken we en dan springen er 3 redenen uit waarvoor steeds minder gekozen wordt voor een bouvier.

  1. Slecht imago
  2. Negatief koopadvies media
  3. Onderhoudskosten

Vooral het eerste punt baart zorgen, bouviers worden meer en meer gezien als een moeilijke hond in de opvoeding die snel onhandelbaar wordt. Onzin natuurlijk, maar de enorme reclamecampagnes op internet voor herplaatsingen werken voor het ras avarecht. Als we die cijfers mogen geloven en we tellen onze eigen herplaatsingen erbij op dan zijn er in 2014 maar liefs 114 bouviers gewisseld van eigenaar. Dat zou met betekenen dat op dit moment van de 3 bouvierspups die worden geboren er 1 wordt. herplaatst.  Stof om over na te denken, want we weten als bouvierliefhebber allemaal dat de bouvier een geweldige hond is die perfect in het gezin past.  Als de cijfers kloppen dan heeft dat maar 1 reden, mensen nemen een bouvier omdat ze weten dat als de bouvier (hond) toch niet bevalt er een enorme reclamecampagne van start gaat om de bouvier te voorzien van een andere baas.  Het tweede punt baart ons geen zorgen meer, omdat wij over steeds meer gegevens gaan beschikken om het negatieve koopadvies aan te pakken op basis van gegevens die daarvoor zijn gebruikt.  Aan het derde punt kunnen we weinig doen, een bouvier moet nu eenmaal worden onderhouden, maar volgens mij is dat bij alle hondenrassen zo, misschien dat de trimbeurt die onze bouvier nodig heeft daarbij zwaar telt. Dat daar in verhouding een lage aanschafprijs tegenover staat (onze bouvier is relatief een goedkope rashond tov andere rassen) is waarschijnlijk niet meegenomen.


Invoering digitale nota

Dit jaar bestaat Boe4 10 jaar en is het tijd om op alle vlakken een stevige wijziging door te gaan voeren. Bestuur, redactie en medewerkers hebben de afgelopen maanden op veel vlakken de vereniging tegen het licht gehouden. Meer leden, meer invloed vraagt om professionalisering van de vereniging en dat gaan we doen. Alle leden zullen dat gaan zien en merken. We starten met het invoeren van de digitale nota waardoor de papieren brief verrdwijnt die de penningmeester naar u stuurt als het tijd wordt om aan uw lidmaatschapverplichting te voldoen. In de plaats daarvan gaat u per email een digitale nota ontvangen welke gelijkwaardig is aan de bekende brief van de penningmeester.
Het verschil is echter dat in deze email een link zit waarop u kunt klikken en direct wordt doorgewezen naar het betalingsgedeelte van de website en u direct uw betaling kunt verrichten. Het invullen van alle gegevens zoals nu nog steeds moet doen via uw bank is  niet meer nodig. Boe4 loopt hiermee in lijn met veel bedrijven die digitale nota's al hebben ingevoerd of dit binnenkort gaan doen. Wilt u nog geen gebruik maken van de digitale nota dan kunt u de contributie ook online betalen via IDEAL . Dit is nu al mogelijk door te klikken op lidmaatschap betalen  in het menu leden  welke u in de menublak boven de website kunt vinden. Door simpel uw lidmaatschapsnummer in te vullen kunt u direct uw betaling verrichten. Door het volledig digitaliseren van  het betalingsverkeer is het  absolute noodzaak dat de penningmeester het juiste emailadres van u in bezit heeft. Controleer daarom aub of het emailadres waarmee u ooit lid bent geworden nog het juiste emailadres is. Heeft u twijfels of heeft u een ander emailadres vul dan aub het adreswijzigings formulier op de website in.  Nieuwe leden krijgen bij het lid worden al direct te maken met de digitalisering van het betalingsverkeer. Het aanmelden is geheel geautomatiseerd en binnen 5 minuten afgerond. Voor wat betreft de veiligheid rond het betalingsverkeer maken we natuurlijk gebruik van beveiligde servers en wordt de uiteindelijke betalingshandeling door derden afgehandeld.  Deze partij moet voldoen aan  wettelijk eisen waarop de Nederlandse bank toezicht houdt. Betaling op Boe4 vinden dus altijd plaats op externe servers.  Door het digitaliseren van het betalingsverkeer  besparen we een hoop kosten uit welke uiteindelijk weer terugvloeien naar de leden.


Clubwinkel online

Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag is dan eindelijk de clubwinkel online gezet. In de clubwinkel vindt je ondermeer oude Boe4 nummers, maar ook handdoeken en T-shirts. De komende maanden zal de clubwinkel verder worden uitgebreid met items die met de vereniging te maken hebben. Bestellen en afrekenen gaat allemaal via beveiligde verbindingen. Sinds 18 november van dit jaar is op de website van de vereniging daarvoor  het benodigde SSL certificaat geinstalleerd. De clubwinkel is te bezoeken via deze link of door het klikken op de link in de menubalk bovenin.


 

Afscheid van Anneke

Nadat de herplaatsing op het bouvierforum uiteen viel in een stichting en er vanuit het bouvierforum  1 dame  op mijn verzoek de herplaatsing overnam  is zij voor honderden bouvierliefhebbers de vrouw geworden die vecht voor bouviers die een ander baasje moesten zoeken.  Begin september heeft Anneke mij op de hoogte gebracht om het herplaatsen te willen beëindigen. Natuurlijk verliezen we daarmee een inmiddels geworden vakvrouw op herplaatsing gebied, maar gezondheid is onbetaalbaar.
Anneke blijft voor de eigenaars van herplaatsers die haar nog regelmatig schrijven bereikbaar via haar Boe4 emailadres.  


Het bestuur heeft inmiddels de nodige vergaderingen gehad waarin de herplaatsingen uitgebreid zijn besproken. In het nieuwe jaar zal ik hier verder op terug komen. Voor nu zo kort voor de jaarwisseling wil ik graag Anneke het laatste woord geven:
Anton v.d.Berg
Voorzitter Boe4:


Begin september heb ik, om gezondheidsredenen, het besluit genomen om per 31 december te stoppen met de herplaatsing van bouviers.
Ruim 6 jaar heb ik me met hart en ziel ingezet om boefjes en baasjes in nood te helpen, dat waren 252 gouden mandjes en dus ook even zovele trieste verhalen waarbij voor mij altijd voorop stond dat er wel noodgedwongen afscheid werd genomen maar met een heel goed gevoel voor de baasjes door het contact wat zo lang als men er behoefte aan had bleef bestaan, zodat de verwerking van de moeilijke beslissing op een goede manier plaats kon vinden en tijd kreeg om te helen.
Ik wil graag alle nieuwe baasjes duizendmaal danken voor de goede zorgen voor de herplaatsboefjes want zonder hen was het allemaal natuurlijk nooit gelukt.
Graag wens ik iedereen een heel fijne jaarwisseling en een Gelukkig en Gezond 2016!
Groetjes Anneke


Prijswinnaars fotowedstrijd Boe4 2015

De redactie was heel erg blij met de vele ingezonden foto's (90 stuks) voor de fotowedstrijd. Elk redactielid heeft de foto's afzonderlijk een punt gegeven van 1 t/m 10. De foto die uiteindelijk de meeste punten had was de winnaar.

Compilatie prijswinnaars fotowedstrijd 2015

1e prijs Hanneke Zavage

2e prijs Lorette de Vos

3e prijs Alie Prins

4e prijs Corina Zuidam

5e prijs Ilona Hector

Alle prijswinnaars hebben de prijzen inmiddels ontvangen!


 Bouvierkalender 2016 in omloop gebracht

De inmiddels bekende bouvierkalender van de vereniging is vandaag in omloop gebracht. Dat wil zeggen dat iedereen die er 1 heeft besteld voor a.s. maandag de kalender in de brievenbus kan verwachten.  Dit keer is er gekozen voor het zwaarste kwaliteit papier wat gebruikt kan worden voor het drukken van een fotokalender.  De foto's die zijn gebruikt zijn geselecteerd uit de foto's die zijn ingezonden naar de redactie. Heb je de kalender niet besteld en wil je toch in het bezit ervan komen dan moeten we je teleur stellen. Voor de tweede keer op rij was de kalender reeds in de voorverkoop uitverkocht. Dus bestellen is niet meer mogelijk, toch een  gouden tip zonder teveel in details te treden is de digitale nieuwsbrief van de vereniging  in de gaten te houden. Zeker weten dat je daar geen spijt van krijgt als je deze nieuwsbrief als eerste leest bij binnenkomst in je emailbox.


 Bouvierplons 12 september 2015

Collage Bouvierplons 12 09 2015

Voor de 2e keer stond de Bouvierplons (oftewel de hondenplons) op de agenda bij BOE4. Er was een dubbele opkomst ten opzichte van vorig jaar, dus het begint al bekender te worden. Het was eigenlijk net wat te koud om heerlijk te zwemmen, maar dat mocht voor de deelnemers de pret niet drukken. Ze hebben een hele gezellige dag gehad. Aan het einde kregen alle deelnemers een certificaat uitgereikt. Het is zeer waarschijnlijk dat de Bouvierplons volgend jaar weer op onze agenda zal staan en hopelijk zijn er dan weer meer deelnemers.


Fundag 2015 op zijn Nederlands


4 jaar geleden begon de vereniging met de Fundag voor de bouvier, beter bekend als lekker bezig zijn met je bouvier. Inmiddels uiteraard gekopieerd maar zaterdag 5 september vond dan de orginele 4e editie van de Fundag plaats. Op recht een Nederlandse uitvoering want de deelnemers kregen te maken met Nederlandse weersomstandigheden. Zonnig, bewolkt, regen en in de middag zelfs een korte plensbui. Toch werd ook deze editie wederom met veel plezier en lol met succes afgerond. In de middag konden de deelnemers gebruik maken van een mooi opgemaakte fruitmaaltijd gesponserd door Hillfresh International  gemaakt door Edward de Roos. Dit keer was de slimste bouvier Guus van de familie Verdick en de snelste bouvier was Orfi van Evelyne Carlier. De poedelprijs was voor de familie Machielsen met bouvier Sashja. Dan was er nog de stoelendansprijs die naar de familie de Roos ging.
Alle deelnemers kregen natuurlijk een oorkonde mee naar huis met een aandenken van de vereniging. Ook dit jaar waren we weer te gast bij de KC Uden waarbij we weer gebruik konden maken van al hun faciliteiten


Nieuwe websites

Nieuwe generaties, nieuwe denkwijze of gewoon de maatschappij die er om vraagt, feit is dat de Raad van Beheer zowel de domeinnaam als de website volledig hebben vervangen. De Raad van beheer heeft de naam van de website omgezet naar houden van honden en dus bereikbaar via https://www.houdenvanhonden.nl Een andere belangrijke nieuwe website die deze week van start is gegaan is afkomstig van het Landelijk informatiecentrum Gezelschapsdieren, beter bekend als het LICG.
Sinds 1 oktober heeft het LICG  de Rashondengids online gezet. We zijn daar blij mee, want eindelijk is er een website die informatie geeft zoals het hoort en niet zoals de stichting recht voor dieren die eenzijdige informatie geeft over hoe slecht het allemaal wel is met de rashond. Niet dat we hier nu ineens een gezonde bouvier hebben zonder erfelijke aandoeningen, maar er is voldoende voorlichting over het ras en waar kopers op moeten letten. Weten hoe ons ras hier ervoor staat?
Klik op de onderstaande link en je kunt het op je gemak lezen.
http://www.rashondengids.nl/7tv/informatie-per-ras/bouvier-des-flandres


Uitslag rasloze clubmatch Bouviers 2015

Vorige jaar zijn we i.s.m. de KC zoetermeer gestart met de clubmatch voor rasloze bouviers. Dit jaar vond op 14 juni de 2e rasloze clubmatch plaats waarin het aantal bouviers wat had ingeschreven flink was toegenomen. Totaal ontvingen wij vanuit de organisatie het bericht dat 15 bouviers  hadden ingeschreven. Gelijktijdig met de rasloze clubmatch voor bouviers vond ook de clubmatch van de KC Zoetermeer plaats. Totaal waren hier ruim 150 honden van verschillende rassen voor ingeschreven. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag die samen met onze rasloze clubmatch een vervolg krijgt in 2016.

De eerste plaats ging naar bouvier Brego, eig E.Wendrich- 2e plaats bouvier Sara, eig F.Hamelink en de derde plaats was voor bouvier Riva, eig P.Albersen.  Op deze dag zijn foto's gemaakt door Ellen van Oosten welke zijn te bekijken via deze link. Zij heeft ons inmiddels laten weten dat de foto's voor eigen gebruik gedownload mogen worden.


 Kampioensclubmatch 2015

vlnr Dhr Bruintjes met Tirza Unique v.d. Vanenblikhoeve (Teef) , keurmeester Mw.E.Bakker v.d.Woestijne en Mw J.Iske met Hardey from the Dogsfarm (reu)

Zondag 31 mei vond de 4e kampioensclubmatch van de vereniging plaats waarbij de clubkampioen van 2015 werd gekozen.
Uit de 51 ingeschreven bouviers werd door de keurmeester Mw.E.Bakker v.d.Woestijne de reu Hardey from the Dogsfarm van eigenaar Mw J.Iske  gekozen tot clubkampioen 2015.  Reserve kampioen werd dhr Bruintjes met de teef Tirza Unique v.d. Vanenblikhoeve.

De uitslagen en een foto selectie zijn te vinden in het archief of via deze link


 Animal Event 2015


3 dagen lang was de vereniging vertegenwoordigd op het huisdieren-evenement van Nederland, Animal Event. Duizenden bezoekers zijn deze dagen langs onze stand gelopen en hebben ons ras gezien en/of kennis gemaakt met ons ras. Een dank ook aan het aantal vrijwilligers welke namens Boe4 ons ras deze 3 dagen hebben gepromoot. Nog niet eerder waren er op een evenement van de vereniging zoveel vrijwilligers op de been als deze 3 dagen. Boe4 leeft bij de leden of zoals bij de stand werd opgemerkt, wat een verschil met vroeger zo kan het dus ook. Ach ja wat wil je dat wij er aan toevoegen, Boe4 voor en door leden en dat is de afgelopen dagen bewezen.


Digitale nieuwbrief in omloop

Vandaag maandag 30 maart is door de vereniging de digitale nieuwsbrief in gebruik genomen. Om 20.00 uur kregen de eerste 100 geregistreerde gebruikers van de website de nieuwsbrief in hun mailbox bezorgt.  De nieuwsbrief zal worden gebruikt om belangstellende snel en eenvoudig van informatie te voorzien die vanuit de vereniging gecommuniceerd wenst te worden. Ook de redactie zal de nieuwsbrief gaan gebruiken om liefhebbers snel en eenvoudig te benaderen.  Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen registreer je dan op deze website en zet een vinkje bij nieuwbrief ontvangen.


Wandelen tegen kanker

Mooie opkomst en opbrengst voor NKFD

Maandag 6 april 2e paasdag werd voor de 2e keer gewandeld voor de strijd tegen kanker bij dieren. De vereniging ondersteund sinds vorig jaar de strijd tegen kanker bij dieren door 2 x per jaar met bouvierliefhebbers te wandelen voor  het Nederlandse kankerfonds voor dieren.   De belangstelling was groot en dat leverde de wandeling een bedrag op van € 178,30. Net als de vorige keer kregen alle wandelaars een presentje mee naar huis. Het bedrijf HillFresh International BV  bekend van een brede range kwaliteitsproducten had voor alle wandelaars paraplu's en caps beschikbaar gesteld. Na afloop kregen alle wandelaars bovendien een fruitschaaltje mee naar huis. Bedankt Edward namens iedereen voor de ondersteuning en het werk wat je ervoor gedaan. Heb je er dit keer niet bij kunnen zijn dan hopelijk de volgende keer wel, want kanker gaat ons allemaal aan.


Klopt uw emailadres nog?

Vanaf 1 januari zijn we volledig overgegaan op de digitale nota van het lidmaatschap. Daarbij is het van het grootste belang dat de penningmeester beschikt over uw emailadres waarop u bereikbaar bent. Helaas komt het voor dat dit niet altijd het geval is waardoor er toch een brief naar u toe gestuurd moet worden. De penningmeester doet een dringend beroep op u om uw emailadres te controleren welke bij Boe4 bekend is. In de meeste gevallen zal dat het emailadres zijn waarmee u zichzelf in het verleden heeft aangemeld als lid. Weet u niet meer welk emailadres u toen heeft gebruikt dan vraagt de penningmeester of u het adres wijzigingsformulier op de website wilt invullen. Bij het oude emailadres vult u dan gewoon dezelfde gegevens in als bij het nieuwe emailadres.  De pennigmeester controleert dan uw gegevens.  Digitaal betalen is belangrijk voor u en de vereniging omdat we jaarlijks behoorlijk besparen op portokosten en verwerkingskosten.  Het voordeel daarvan willen wij graag met u als lid delen. Namens de penningmeester bedankt voor uw medewerking.


Privacy Policy
© 2022 Vereniging Boe4  Cookiebeleid
­