Clubinformatie: alles wat je wilt weten over de vereniging

Gezondheid: alles over de gezondheid van het ras

Evenementen: activiteiten voor jou en je bouvier

Fokkerij: alles over fokken, regels en pupinformatie

Clubblad: het laatste uitgebrachte clubblad

Herplaatsing: bouviers op zoek naar een baasje.

previous arrow
next arrow
Slider

Belangrijke informatie voor fokkers

De Raad van Beheer in Nederland heeft het verenigingsfokreglement van Vereniging Boe4 goedgekeurd en per 1 juli 2020 verplicht gesteld voor alle leden van Vereniging Boe4

Zoals op de algemene ledenvergadering is besproken is hierin de basis opgenomen voor het basisreglement welzijn en gezondheid waarvan het de bedoeling is dat iedereen die een stamboom aanvraagd voor bouvierpups moet voldoen aan de regelgeving welke in het verenigingsfokreglement is opgenomen.
Om tot 1 verenigingsfokreglement  te komen voor het ras Bouvier des Flandres zijn in 2019 besprekingen geweest tussen de Nederlandse Bouvierclub en Vereniging Boe4.
Uit deze bespreking is dit  verenigingsfokreglement  tot stand gekomen waardoor er geen verschil meer aanwezig is in welzijn en gezondheidregels.

Het nieuwe verenigingsfokreglement heeft de nodige gevolgen voor het aangeven van de dekmelding en de geboorte van het nest.
Iedereen die lid is van Vereniging Boe4 en/ of de Nederlandse Bouvierclub is verplicht dekaangifte en nestaangifte te doen bij de vereniging waarvan men lid is.
Op dit moment betekent dat bij lid zijn van beide verenigingen er apart aangifte gedaan dient te worden bij beide verenigingen.
De verwachting is dat dit slechts tijdelijk zal zijn, omdat er gewerkt wordt aan 1 formulier welke naar beide rasverenigingen wordt verstuurd.
Helaas is het zover nog niet.
Het niet voloen aan de voorwaarden gesteld in het verenigingsfokreglement  betekent een overtreding waarop onherroepelijk sanctiemaatregelen worden genomen zoals in het verenigingsfokreglement   staan vermeld.
Beide rasverenigingen hebben zich hieraan geconformeerd.

Voor meer informatie over het nieuwe verenigingsfokreglement  kun je terecht bij de rubriek meest gestelde vragen fokkers
.

Privacy Policy
© 2019 Vereniging Boe4  Cookiebeleid
­